11 Nisan 2013 Perşembe

Demirkanlı, Melih Anık'ın yazısını anlaşılmaz kılıp anlamsızlaştırıyor!...





Coşkun Büktel · 56 followers
2 hours ago · 
  • KORSANLIĞI AÇIKÇA DESTEKLEYEN (BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OYUNCULARI -BÜO- ESKİ ELEMANLARINDAN) MELİH ANIK, BİRAZ GAYRET ETSE AT HIRSIZLIĞINI DA DESTEKLEYEMEZ Mİ?

    MELİH ANIK: Dünyada yeni bir fikir atıldı ortaya ve bu “korsan”lığı destekliyor. Bir gün gelip şu veya bu nedenle Theope’yi yasaklarsanız sizi dinlemek zorunda mıyız?
    (Kaynak: http://hayatinnabzi.blogspot.com/2012/03/coskun-buktele-ack-mektup.html)
    See Translation
    • Mustafa Demirkanlı Yukarıda linki verilen Melih Anık yazısının son cümlesini, okuyanların aklının bir köşesinde sıkışıp kalsın diye aktarmak istiyorum. Büktel'in ilkeselliğine vurulmuş bir darbe daha... Ama Büktel hâlâ ilkeli biridir, kimsenin kuşkusu olmasın... " “Siz kimbilir hangi nedenle karşı çıkıyorsunuz diye, nesnel gerçekliğin öznelliği kanıtlanmış olmaz. Bu çabanız ancak sizin kendinizin (tahmin etsek bile kesin bilemeyeceğimiz) bireysel nedenleriniz yüzünden ‘öznel’ olduğunuzu kanıtlar” diyorsunuz. “İnancınızı” değiştiremem ama bir hatırlatma yapabilirim. “ Sizin gibi “öznesiz cümle kurmaya” karşı olan biri bu ifadeyi “öyle” bırakmaz ve “tahmin etsek bile kesin bilemeyeceğimiz” demez, “adını koyar”. “Öznesiz cümle”yi dil bilgisi kuralları içinde anlamıyorsunuz herhalde. O, “özne”si madden olmayan cümle değildir yalnızca. Sizin bir araya getirmiş olduğunuz alıntılarla yaptığınız “montaj” ya da kurduğunuz o cümle gibi “havaya savrulan” ve elinde silahı olanların vicdanına bırakılmış “trap” da olabilir pekâla." Melih Anık, yukarıda linki verilen yazısından... Kayıtta kalsın diye...See Translation

      (Kaynak: facebook)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder