25 Kasım 2013 Pazartesi

Shakespeare çocukları LİNÇÇİ Oyun Atölyesi civcivi Moda Sahnesi'nde

    • 10 Aralık Salı'dan başlayarak, 8 hafta boyunca her Salı saat 20:00'de

      Rönesans (hümanizm, Kilise'nin otoritesinin zayıflaması, dünyanın kutsallık kazanması vs) İngiltere'ye geç geldi, baskısı altında erken sona erdi, modernliğin (kapitalizmin, modern devletin, püritenliğin vs baskısı altında). Bazen "dünyanın tılsımını yitirmesi" diye tarif edilen bir süreç... Ancak, büyünün bozulması, genellikle zannedildiği, gibi bir kerede tamamlanıp biten bir süreç değildir. Neredeyse her kuşak, yaşayabilmek için dünya tarafından büyülenebilmek, büyüyü yeniden kurmak, sonra da onun bozuluşuna tanık olmak, hatta katkıda bulunmak zorundadır. İşte tam da bu yüzden, ilk ve en derin ifadesini Shakespeare'de bulan trajedi, bu dünyayı modern yapan koşullar sürdükçe bizim de, kayıtsız kalamayacağımız trajedimiz olmaya devam edecektir.

      Bir giriş niteliğinde olacak bu seminer dizisinde, Shakespeare çağındaki modernleşme ("büyü bozum") süreci anahatları ile özetlenecek, Shakespeare'nin öncüsü, Marlowe'un Tamburlaine, Malta Yahudisi Dr. Faustus oyunlarında geleneksel (meşru) iktidarın üç temel dayanağının, silah, para ve bilginin, modernleşme koşullarında nasıl yozlaştığını sergilemesi gözden geçirilecek ve bu temaların Shakespeare'in seçme bazı oyunlarında aldığı çok daha karmaşık ve trajik biçim araştırılacak.


      Katılım için ön koşul yoktur. Ama şu oyunlardan, konu özeti düzeyinde olsun, haberdar olunsa iyi olur (seminer açısından işlenme ve önem sırasıyla

      Marlowe'dan

      Tamburlaine
      Malta Yahudisi
      Dr. Faustus

      Shakespeare'den

      Venedik Taciri
      Macbeth
      Julius Caesar
      Hamlet
      Kuru Gürültü
      Othello


      Katılım ücretlidir...

      8 haftalık atölye için:

      Öğrenci: 120
      Tam: 200

      Tek haftalık katılım:

      Öğrenci: 20
      Tam:30




    General Asım Gündüz Cad. Halil Etham Sok. No=34/27 Kadıköy34710 İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder