3 Ocak 2011 Pazartesi

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI
Geçen bir buçuk yıla yakın süreye karşın yayıncılık dillerinde bir düzelme olmaması ve giderek daha geniş bir kitleyi yıpratacak hale bürünmesi sonucu artık konu hukuki bir zemine taşınıyor.

Eklenme tarihi: 04.11.2010 00:50:46

TİYATRO MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Geçtiğimiz yıllar içerisinde tiyatro dünyasında çok sayıda yazar, çevirmen, akademisyen, yayıncı , yönetmen ve oyuncuya hakaret veya açık küfürlere dayalı yayıncılık yaptığı düşüncesiyle Hüseyin Hilmi Bulunmaz ve Coşkun Büktel'e karşı çok sayıda Tiyatro derneği, tiyatro yayını, topluluk ve binin üzerinde tiyatrocu veya tiyatroseverden oluşan oldukça büyük bir kitle demokratik bir tutum göstererek bir imza kampanyası ile küfür yayıncılığına son vermeleri çağrısında bulunmuş ve Temiz Tiyatro adı altında bir kampanya başlatmışlardı. Medyaya da yansıyan bu kampanya ile özellikle bu kişilerin yayıncılığını engelleme yada yayınlarını kapattırma gibi bir adli yola başvurmak yerine "kınama ve temiz yayıncılığa çağrı" vurgulu demokratik bir tepki girişimi gösterilmiş, fakat adı geçen kişiler bu demokratik tepkiye katılan kişileri de "Linççi" olarak tanımlayarak hakaretlerini neredeyse tüm tiyatro dünyasına genişletmişlerdi.

Geçen bir buçuk yıla yakın süreye karşın yayıncılık dillerinde bir düzelme olmaması ve giderek daha geniş bir kitleyi yıpratacak hale bürünmesi sonucu artık konu hukuki bir zemine taşınıyor. Geçtiğimiz yıl ilk olarak Ömer Faruk Kurhan'ın Hüseyin Hilmi Bulunmaz'a yönelik açtığı dava sürerken şimdi çok daha fazla kişi ve tüzel kişiliklerin peşpeşe açacağı davalar gündemde. Ömer Faruk Kurhan, Mustafa Demirkanlı, Avukat Burhan Gün, Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Oyun Atölyesi Tic. Ltd. Şti, Haluk Bilginer, Kemal Aydoğan gibi isimler hukuki süreci başlatırken, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Tiyatro… Tiyatro… Dergisi İmtiyaz Sahibi Gülhan Avşar’ın da savcılığa başvurduğu açıklandı. Ayrıca alınacak karar emsal teşkil edeceği ve davaların kampanyaya katılan çok sayıda kişi içinde dava başlatmayı kolaylaştıracağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra hukuk yoluna başvuracak tiyatrocular için hukuki destek zemini hazırlanıyor. Konuyla ilgili haberleri Tiyatro dergisinin ilgili linklerinden okuyabilirsiniz.

Hilmi Bulunmaz’a Davalar Açılmaya Başladı, Coşkun Büktel (Adresini gizlediği için) Sırada… http://www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2532

Hilmi Bulunmaz’a Davalar Açılmaya Devam Ediyor, Adresi Henüz Tespit Edilemeyen Büktel Sırada… http://www.tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2540



Bu haber Yönetim tarafından eklendi ve 508 kere okundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder